Η μείωση της ποσότητας του αλατιού που καταναλώνουν τα παιδιά μπορεί να αποδειχτεί ένας εύκολος τρόπος για να μην γίνουν υπέρβαρα, σύμφωνα με Βρετανούς ερευνητές.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα παιδιά του τρώνε λιγότερο αλάτι, πίνουν λιγότερα αναψυκτικά με ζάχαρη, κάτι που μειώνει τον κίνδυνο υψηλής πίεσης και παχυσαρκίας.

Σε άρθρο των ερευνητών που δημοσιεύεται στο περιοδικό Hypertension, επισημαίνεται ότι αυτή η πρακτική διασφαλίζει ότι όταν τα παιδιά μεγαλώσουν θα έχουν λιγότερο κίνδυνο να υποστούν ένα καρδιακό επεισόδιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο ερευνητή "εάν τα παιδιά ηλικίας 4 έως 18 ετών μειώσουν στο μισό την κατανάλωση αλατιού, θα περιοριστεί η κατανάλωση αναψυκτικών με ζάχαρη περίπου στα δύο κάθε εβδομάδα, άρα, κάθε παιδί θα μειώσει τις θερμίδες που παίρνει περίπου κατά 250 χιλιοθερμίδες την εβδομάδα".

Η έρευνα του Δρ.Φενγκ Χε και των συναδέλφων του στηρίχθηκε στην ανάλυση στοιχείων εθνικής έρευνας στη Βρετανία, που έγινε το 1997, με δείγμα άνω των 2000 παιδιών, ηλικίας από 4 έως 18 ετών.

Οι Βρετανοί επιστήμονες συνιστούν στους γονείς να ελέγχουν τα τρόφιμα που καταναλώνουν τα παιδιά τους ώστε να είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε αλάτι και να μην προσθέτουν αλάτι στο πιάτο που σερβίρουν στο τραπέζι.