Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Επόμενος στόχος να "πρασινίσει" ο Υμηττός

Στη θέση Προφήτης Ηλίας στη Γλυφάδα δίνουν το επόμενο ραντεβού για δενδροφύτευση, την Κυριακή 7 Μαρτίου, ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού, ο ΣΚΑΪ, το υπουργείο Περιβάλλοντος και η Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής.

Στην περιοχή πρόκειται να φυτευτούν 15.000 δεντρίλλια.

Η περιοχή του Προφήτη Ηλία στη Γλυφάδα έχει καεί δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν. Η πρώτη ήταν το καλοκαίρι του 2006 και η δεύτερη τον Ιούλιο του 2009.

Στη δεντροφύτευση έχουν δηλώσει έως τώρα 25 φορείς:

Θα λάβουν μέρος φορείς από τους δήμους Γλυφάδας, Βύρωνα, Ηλιούπολης, Αργυρούπολης, Βάρης, Ελληνικού και Καισαριανής.

Η εθελοντική ομάδα Βύρωνα, η εθελοντική ομάδα Καισαριανής, το δίκτυο Ανοιχτοί Ορίζοντες της Γλυφάδας, η εθελοντική ομάδα αντιμετώπισης καταστροφών της Γλυφάδας και η 3η ομάδα Προσκόπων του δήμου Αθηναίων.

Ο Εξωραϊστικός σύλλογος Νέας Ευρυάλης Γλυφάδας, η Ένωση Συλλόγων Γονέων, ο Εξωραϊστικός σύλλογος Αγίου Νικολάου, ο όμιλος Φίλων Βουνού και Θάλασσας.

Η περιβαλλοντική κίνηση πολιτών Γλυφάδας, ο πολιτιστικός σύλλογος Προφήτης Ηλίας, ο σύλλογος προστασίας περιβάλλοντος Πνοή, ο σύλλογος εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο περιβαλλοντικός σύλλογος Αττικής «Ώρα για δράση», το τοπικό συμβούλιο νέων δήμου Γλυφάδας.

Η Ένωση Ποντίων Γλυφάδας, η ένωση γυναικών για την Οικογένεια, ο σύλλογος Νέα Πορεία, η ένωση ελληνίδων Οδηγών, η ένωση για την προστασία του Υμηττού.

Σημεία Συνάντησης

1. Θέση Πατητήρι. Φτάνουμε εκεί από την κεντρική λεωφόρο Γεννηματά της Γλυφάδας και από τους δρόμους Αθανάτου, Νυμφών, Πριγκιποννήσων, Αγίου Νεκταρίου και Κομνηνών.

2. Θέση Δεξαμενή: Φτάνουμε εκεί από τις οδούς Ιονος Δραγούμη και Προφήτη Ηλία της Γλυφάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: