Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Ακατάλληλο ρύζι από το Πακιστάν

«Μπλόκο» σε ακόμη μια μεγάλη ποσότητα ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων έστησαν οι ελεγκτές της Νομαρχίας Πειραιά - που συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τους ελέγχους σε όλα τα σημεία εμπορίας και διακίνησης προϊόντων - με γνώμονα την προστασία των καταναλωτών και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Ειδικότερα μετά από έλεγχο στο Ε' Τελωνείο Πειραιά οι γεωπόνοι της Διεύθυνσης Γεωργίας της νομαρχίας απαγόρευσαν την είσοδο στην χώρα σε 22 τόνους ρυζιού από το Πακιστάν, καθώς κατά την επιτόπια αυτοψία διαπίστωσαν μέσα σε αυτό την παρουσία νεκρών εντόμων.

Πρόκειται για τη 15η παρτίδα ακατάλληλων, εισαγόμενων από τρίτη χώρα, τροφίμων που μπλοκάρουν οι ελεγκτές της νομαρχίας, από τις αρχές του έτους με το συνολικό βάρος των απορριπτόμενων ποσοτήτων να φτάνει τους 436,1 τόνους. Για την υπόθεση η Νομαρχία Πειραιά ενημέρωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σε δηλώσεις του ο νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας, επεσήμανε ότι «Οι έλεγχοι μας για την προστασία της δημόσιας Υγείας, ειδικά στις πύλες εισόδου της χώρας που είναι τα τελωνεία στο λιμάνι του Πειραιά είναι συνεχείς και εντατικοί. Για την αποτελεσματικότητα της προσπάθειάς μας αρκούν οι αριθμοί, αφού οι γεωπόνοι της νομαρχίας έχουν μπλοκάρει περισσότερα από 4,5 εκατ. κιλά ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων φυτικής προέλευσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: