Πέμπτη 29 Μαΐου 2008

Διημερίδα για το νερό

Διήμερο συνέδριο στην Καλαμάτα για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων

Διήμερο συνέδριο στην Καλαμάτα για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων

Διημερίδα για την εξοικονόμηση και προστασία του νερού διοργανώνουν την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Καλαμάτα, η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων και η Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος.

Θα παρουσιαστεί η μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που προτείνει αλλαγή νοοτροπίας και πολιτικής στη διαχείριση υδατικών πόρων.

Ο ΣΚΑΪ θα συμμετάσχει στο συνέδριο και την Παρασκευή θα συνδεθεί απευθείας με την Καλαμάτα.

Την ίδια ώρα όλο και περισσότεροι φορείς, πολίτες και αγρότες ανταποκρίνονται στην εκστρατεία του ΣΚΑΪ και της εφημερίδας "Καθημερινή" για την εξοικονόμηση νερού.



Η εκστρατεία γίνεται με την συνεργασία του Δικτύου ΣΟΣ, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας οι πολίτες καλούνται να υπογράψουν την διακήρυξη της εθελοντικής δέσμευσης για την εξοικονόμηση νερού.

Οι υπογραφές συγκεντρώνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση Skai.gr/nero.

Η Γενική Συνομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδος ζητεί με επιστολή της στο ΣΚΑΪ, να αρχίσει διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Η προσπάθεια για την εξοικονόμηση του νερού έχει αρχίσει και θα έχουμε σύντομα αποτελέσματα, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: