Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Μετέτρεψαν την Υλίκη σε... πλαζ!

Κάποιοι κατασκηνώνουν, ψαρεύουν, ή κάνουν σκι μέσα στον ταμιευτήρα

Έκπληκτοι, αλλά και εξοργισμένοι επισκέπτες στην Υλίκη είδαν το περασμένο σαββατοκύριακο κάποιους να έχουν μετατρέψει τον ταμιευτήρα σε... ιδιωτική πλαζ, κάνοντας θαλάσσιο σκι, αλλά και ηλιοθεραπεία πάνω σε ένα 6μετρο πολυεστερικό σκάφος, εκμεταλλευόμενοι τον ανύπαρκτο έλεγχο.

Η ΕΥΔΑΠ δήλωσε άγνοια για το περιστατικό και αρκέστηκε να δηλώσει ότι «απαγορεύεται οποιαδήποτε δραστηριότητα μέσα στη λίμνη, αλλά και η πρόσβαση στο κοινό και ότι ο χώρος είναι φυλασσόμενος».

Δεν είναι όμως το μοναδικό παράδοξο που επικρατεί στην Υλίκη, αφού κάποιοι επιλέγουν το μέρος για να κατασκηνώσουν, να κάνουν πικ νικ και να ψαρέψουν, απειλώντας τόσο το οικοσύστημα, όσο και την υγεία των κατοίκων του λεκανοπεδίου.

Σύμφωνα με την Greenpeace, «η άσκηση της παράνομης αλιείας (όπως για παράδειγμα η χρήση δυναμίτη) το μόνο αποτέλεσμα που μπορεί να έχει είναι το βραχυπρόθεσμο κέρδος εις βάρος, όμως, των αλιευτικών αποθεμάτων του φυσικού μας πλούτου και των θαλάσσιων οικοσυστημάτων που θέλουν δεκάδες χρόνια για να σχηματιστούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: