Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008

Εθνική οδός – κίνηση – συμπεριφορά

Φίλοι αναγνώστες γεια σας,

Θα ήθελα να θίξω ένα ζήτημα που με έχει εξοργίσει.

Το πως κινούμαστε στην εθνική οδό μια μέρα που έχει κίνηση.

Την προηγούμενη Κυριακή επιστρέφοντας από την εθνική Αθηνών – Κορίνθου αργά το απόγευμα η κίνηση ήταν πολύ αυξημένη σε βαθμό που κινούμασταν όλοι με πολύ χαμηλές ταχύτητες. Ενημερώθηκα από το ραδιόφωνο ότι νωρίτερα είχαν γίνει κάποια μικρο ατυχήματα στην κακία σκάλα γ’αυτό και η συσσώρευση τόσου κόσμου.

Το τραγικό ήταν ότι κάποιοι είχαν καταλάβει την βοηθητική λωρίδα και δεν βοηθούσαν καθόλου στην διάνοιξη του δρόμου. Το επίσης εξοργιστικό ήταν ότι στο ύψος της κακίας σκάλας όλοι περνούσαν με μεγάλη ταχύτητα μέσα από τα παρκιν των τούνελ όπου τους οδηγούσε η βοηθητική με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη πιθανότητα σοβαρού ατυχήματος μέσα στα παρκιν όπου κάποιοι ήταν σταματημένοι λόγο προβλήματος και ήταν πεζοί μες το χώρο του παρκιν.

Όλοι λοιπόν που ήταν στην βοηθητική παρατήρησα ότι δεν ήταν η μοναδική παράβαση που έκαναν. Άλλοι ήταν με λιμένα παιδεία μέσα στο αυτοκίνητο. Άλλοι έκαναν ελιγμούς από λωρίδα σε λωρίδα που με τόσο κίνηση μπορούσαν να προκαλέσουν καραμπόλα. Οι ίδιοι στα διόδια έκλειναν την λωρίδα του ΤΕΟ-pass και δεν επέτρεπαν σε αυτούς που έχουν να περάσουν. Στο ύψος της Αττικής οδού από τέρμα δεξιά με κίνηση «αυτοκτονίας» έβγαιναν τέρμα αριστερά για να μπουν στην Αττική οδό και πολλά άλλα που όλοι τα ξέρετε.

Όλα τα παραπάνω τα γράφω γιατί αντί να εξαγγέλλονται νέα φόρο-εισπρακτικά μέτρα θα μπορούσε η αστυνομία να εισπράττει χιλιάδες ευρώ κάθε Παρασκευή και Κυριακή με περαιτέρω όφελος από την βελτίωση και συμμόρφωση της οδηγικής μας συμπεριφοράς.

Ας εμφανισθεί επιτέλους αυτή η τροχαία σε σημεία που πρέπει και να γράψει αυτούς που πραγματικά πρέπει.

JimFat

Δεν υπάρχουν σχόλια: