Το μυστικό για την προστασία από τον καρκίνο και το διαβήτη, ίσως να κρύβεται στο DNA των ανθρώπων που ζουν στο Ισημερινό και πάσχουν από νανισμό τύπου Laron.

Οι νάνοι του Ισημερινού, σύμφωνα με ερευνητές του Ινστιτούτου Ενδοκρινολογίας της περιοχής δεν παρουσιάζουν καμία μορφή καρκίνου και διαβήτη, ενώ ζουν και περισσότερα χρόνια από τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το μυστικό στην καταπολέμηση καρκίνου και διαβήτη ίσως κρύβεται στην ορμόνη IGF1, η οποία είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του σώματος μας και οι νάνοι δεν την έχουν.


Το μυστικό των νάνων
Η συγκεκριμένη ορμόνη παίζει καθοριστικό ρόλο στον πολλαπλασιασμό των κυττάρων και βρίσκεται σχεδόν σε κάθε κύτταρο του σώματος μας.

Μάλιστα είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι που έχουν υψηλά επίπεδα αυτής της ορμόνης απειλούνται περισσότερο από τον καρκίνο, κάνοντας έτσι τους επιστήμονες να αναρωτιούνται μήπως η μείωση, ή και η παρέμβαση σε αυτή την ορμόνη με τα φάρμακα που διαθέτουμε σήμερα, μπορεί να καταφέρει σοβαρό πλήγμα σε καρκίνο και διαβήτη.