Δυναμικές κινητοποιήσεις διοργανώνουν οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής, με κεντρικό αίτημα την προστασία του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθηνάς (ΑΣΔΑ) και Δήμοι της Δυτικής Αττικής διοργανώνουν πορεία στη Βουλή για την προστασία του περιβάλλοντος στη Δυτική Αττική.

Ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, και πρόεδρος του ΑΣΔΑ, Λάμπρος Μίχος, κάλεσε μέσω του ΣΚΑΪ τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά, τονίζοντας ότι η Δυτική Αθήνα δεν μπορεί πλέον να είναι ο κάδος απορριμμάτων του Λεκανοπεδίου.

Με τη σειρά του, ο δήμαρχος Αιγάλεω και πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής, Δημήτρης Καλογερόπουλος, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ότι αιτήματα των κατοίκων είναι να σταματήσει η επέκταση της Πετρόλα, να μην κατασκευαστούν νέα μονάδα παραγωγής ηλεκτρισμού από την Χαλυβουργική, καθώς και μονάδα επεξεργασίας


βιομηχανικών αποβλήτων στη Μάνδρα.

Επίσης πολίτες και φορές, ζητούν να μη μεταφερθούν δεξαμενές πετρελαιοειδών κοντά στη λίμνη Κουμουνδούρου.

Από την πλευρά του, πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου δήμων Αθήνας Πειραιά Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, επισήμανε στο σταθμό μας ότι η λειτουργία μονάδας ηλεκτροπαραγωγής, την οποία επιδιώκει να κατασκευάσει η Χαλυβουργική και η ΔΕΗ στην Ελευσίνα, θα επιβαρύνει την περιοχή με ρύπους αντίστοιχους με όσους εκλύουν 1,8 εκατομμύρια οχήματα.