Πόλεμο κατά της παχυσαρκίας κήρυξε ο πρωθυπουργός της πολιτείας της Βικτόριας στην Αυστραλία.

Αιτία τα αποτελέσματα έρευνας που αποκαλύπτουν ότι πάνω από τα τρία τέταρτα των ενηλίκων και το ένα τρίτο των παιδιών στη Βικτόρια θα ανήκουν στη μεγάλη κατηγορία των υπέρβαρων μέχρι το 2025.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η παχυσαρκία έχει γίνει επιδημία, που βαραίνει αφόρητα το σύστημα υγείας και απειλεί την οικονομική ευρωστία της πολιτείας.

H κυβέρνηση θα δαπανήσει 218 εκατομμύρια δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια προκειμένου να εξεταστούν όλοι οι εργαζόμενοι της Βικτόριας, για ασθένειες όπως είναι ο διαβήτης, πίεση του αίματος, χοληστερόλη και άλλες παθήσεις, οι οποίες μπορεί να προληφθούν.

Εξήντα εκατομμύρια θα διατεθούν για τη μισθοδότηση γιατρών και υγειονομικών υπαλλήλων, οι οποίοι θα επισκέπτονται κέντρα της υπαίθρου και επιχειρήσεις για να εξετάζουν τους εργαζόμενους και να τους δίνουν τις ανάλογες συμβουλές σχετικά με τη διατροφή και άσκησή τους.

Συνολικά, αναμένεται να εξεταστούν πάνω από 2,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι στη Βικτόρια.

Η έρευνα που έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, έγινε από το υπουργείο Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, υπογραμμίζει δε ότι βάσει προηγούμενων τάσεων, 83% των αντρών και 75% των γυναικών στη Βικτόρια, ενδέχεται να είναι παχύσαρκοι μέχρι το 2025, ενώ το 2005 το ποσοστό των παχύσαρκων αντρών έφθανε το 72% και των γυναικών 59%.

Οι χρόνιες ασθένειες, όπως είναι ο διαβήτης και οι καρδιοπάθειες, αποτελούν ένα τριπλό οικονομικό βάρος στη Βικτόρια, υποστηρίζει το Επιμελητήριο Εμπορίου και Βιομηχανίας.
ΠΗΓΗ : skai.gr