Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

"Παίρνουμε την καθαριότητα στα χέρια μας"

Το Σάββατο 6 Ιουνίου, από τις 9 το πρωί καθαρίζοθυμε την Αττική από τα σκουπίδια

Το Σάββατο από τις 9 το πρωί ο ΣΚΑΪ καλεί δήμους, φορείς, κινήσεις πολιτών και κατοίκους να καθαρίσουν διαζώματα, παρτέρια, πλατείες και τμήματα σε περιαστικά δάση, από σκουπίδια και ξερά χόρτα.

Η κίνηση αυτή πέρα από την προστασία του Περιβάλλοντος συμβάλλει και στην προστασία από πυρκαγιές, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Παρακινούμε δημάρχους, περιβαλλοντικούς συλλόγους, φορείς, μαθητές, ενεργούς πολίτες, παρέες, οικογένειες, εταιρίες, να οργανωθούν σε μικρές ή μεγάλες ομάδες και να καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο του ΣΚΑΪ 210-4800170-4 και να δηλώνουν ποιοι είναι και πού θα οργανώσουν την δράση τους.

Το παράδειγμα δίνουν έμπρακτα ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) σε συνεργασία με το δήμο Βύρωνα, το ΣΚΑΪ 100,3 και το ΣΚΑΪ ΤV διοργανώνοντας εκδήλωση καθαρισμού του δάσους το Σάββατο από τις 9 το πρωί.

Σημείο συγκέντρωσης είναι ο χώρος δίπλα στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής, οδός Απόλλωνος και Μίνωος στο Βύρωνα.

Την εκδήλωση ευαισθησίας για το δάσος θα καλύψει απευθείας με εικόνα το ΣΚΑΪ.gr.

Το Σάββατο, με πρωτοβουλία του δημάρχου Καλλιθέας, Κώστα Ασκούνη, συνεργεία του δήμου και κάτοικοι θα καθαρίσουν τη νησίδα της Λεωφόρου Συγγρού -από το Πάντειο μέχρι τον Ιππόδρομο.

Ήδη με πρωτοβουλία του Δήμου Μοσχάτου καθαρίστηκε το κεντρικό διάζωμα της Ποσειδώνος και το παρτέρι στο πάρκινγκ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας από ξερά χόρτα και σκουπίδια. Ο αντιδήμαρχος Μοσχάτου, Ανδρέας Ευθυμίου, τόνισε στο ΣΚΑΪ ότι υπεύθυνο για τον καθαρισμό της απαλλοτριωμένης έκτασης δίπλα στον Κηφισό είναι το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ.

Παράλληλα, την Παρασκευή το πρωί με πρωτοβουλία του δημάρχου Αλίμου, Θανάση Ορφανού, συνεργεία του Δήμου θα αρχίσουν τον καθαρισμό του μεσαίου διαζώματος της Λεωφόρου Αμφιθέας από την παραλία έως το Παλαιό Φάληρο.

Μεμονωμένοι πολίτες θα καθαρίσουν:
* τα παρτέρια στην πλατεία Βασιλέως Γεωργίου στη Νέα Σμύρνη, στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη στη Γλυφάδα,
* ένα μικρό δασύλιο μεταξύ των οδών Ζησιμοπούλου και Κατεχάκη στο δήμο Παπάγου,
* το πάρκο στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στο Πόρτο Ράφτη.
* Και το μικρό αλσύλιο στο Κατράκειο Θέατρο στη Νίκαια.


Όσοι επιθυμούν μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή και ηλεκτρονικά κάνοντας κλικ εδώ.

Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 60 δήμοι και φορείς έχουν δηλώσει συμμετοχή στην εκστρατεία καθαρισμού.

Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει μεταξύ άλλων:

• Η κίνηση ενεργών πολιτών, η κίνηση πολιτών για την προστασία του Πεδίου του Άρεως, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, οι φίλοι του "Πάρκου Αντώνης Τρίτσης", η κίνηση πολιτών Ηλιούπολης.

• το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Το τοπικό συμβούλιο Νέων Βριλλισίων, ο περιβαλλοντικός σύλλογος Μεσογαίας Κορωπίου, ο Φορέας διαχείρισης για την προστασία του Κηφισού, ο σύλλογος Φορέων Ωρωπού.

• η ομάδα δασοπροστασίας Χολαργού, η επιτροπή κατοίκων για το πάρκο της οδού Πατησίων, η εθελοντική ομάδα Μεγάρων.

• ο Σύλλογος Ρουμελιωτών Γαλατσίου, το 1ο σύστημα προσκόπων Γλυφάδας, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Εφέδρων, το Σωματείο "λέσχη του φωτός".

• Πολιτιστική Κίνηση "'Επάλξεις", Σύλλογος Άνω Λαγονήσι, Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Δήμου Καλυβίων, Κοινότητα Κουβαρά, Ομάδα Δασοπροστασίας Χολαργού, το Τοπικό συμβούλιο νέων Γλυφάδας, ο Όμιλος "Αετός" Γλυφάδας, ο αθλητικός σύλλογος Πήγασος Νέου Κόσμου και η Κίνηση πολιτών Νίκαιας

• Κάτοικοι και φορείς από την ομοσπονδία φορέων του Ωρωπού αποφάσισαν το ερχόμενο Σάββατο να καθαρίσουν την παραλία από σκουπίδια και μπάζα.

• Η οικολογική εξόρμηση Αττικής που θα προχωρήσει σε καθαρισμό περιοχής κοντά στον Κηφισό στα όρια του δήμου Κηφισιάς, ο σύλλογος νεολαίας Μοσχάτου, στο στέκι νεολαίας Χαλανδρίου, ο πολιτιστικός σύλλογος Νέας Πεντέλης, ενώ περισσότεροι από δέκα πολιτιστικοί σύλλογοι στο Γαλάτσι θα προχωρήσουν σε καθαρισμό του πάρκου του παιδιού.

• Τα μέλη του αθλητικού συλλόγου Πήγασος θα καθαρίσουν την πλατεία Αρμενίων επί της λεωφόρου Συγγρού.

• Συμμετοχή στους καθαρισμούς δήλωσαν επίσης, ο σύλλογος νέων του Βύρωνα, ο σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Γλυφάδας, η κίνηση πολιτών για την προστασία του πάρκου στο Γουδί, σύλλογος φοιτητών Πελοποννήσου, μέλη του συλλόγου νέων αγροτών στο Κορωπί και κυνηγετικοί σύλλογοι από τη Μάνδρα, τη Μαγούλα και την Ελευσίνα.

• Πολίτες που δεν ανήκουν σε κάποιο φορέα θα καθαρίσουν τα παρτέρια στην πλατεία Βασιλέως Γεωργίου στη Νέα Σμύρνη, στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη στη Γλυφάδα και ένα μικρό δασύλλιο μεταξύ των οδών Ζησιμοπούλου και Κατεχάκη στο δήμο Παπάγου.

Ο ΣΚΑΪ 100,3 θα το ανακοινώνει μέσα από τις εκπομπές και τα Δελτία Ειδήσεών του, ώστε όσοι πολίτες επιθυμούν να συμμετάσχουν και να ενισχύουν τις ομάδες καθαρισμού.

Όσοι από τους ενδιαφερόμενους επιθυμούν να προμηθευτούν σακούλες, γάντια και μπουκαλάκια με νερό μπορούν να επικοινωνούν με το 210-4857462 από σήμερα έως τήν Παρασκευή από τις 10.00-18.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια: